A hűtőszekrényt kinyitva megpillantottam egy pár adag magányosan maradt krumplipürét, a mellé készült kacsadarabok már elfogytak. Gondoltam újra értelmet adok az életének: nyomózsákba tettem, pulykamell darabokat, sajtot, paradicsomot, rozmaringot tettem rá, és zsupsz a sütőbe. Pillanatok alatt remek vacsora készült belőle. Készítsétek el ti is!
Hozzávalók:
300 g krumplipüré
200 g kockára vágott pulykamell
150 g Maasdamer sajt
150 g paradicsom
olívaolaj
néhány friss rozmaring hajtás
bors
só
Elkészítése:
Olívaolajon elősütöm a pulykamell kockákat. Sózom és borsozom.
A fűszeres krumplipürét nyomózsák segítségével fecskendezem a sütőserpenyő aljára.
Ráteszem az elősütött pulykamell darabokat.
Közé teszem a sajtkockákat, és a paradicsomcikkeket.
Néhány friss rozmaringhajtással tűzdelem meg. Már mehet is a sütőbe 180 fokon, 15-20 percre.
Szép aranybarnára sült a teteje. A pulykahús omlós, a krumplipüré lágy, a sajt ínycsiklandóan nyúlik, a paradicsom savanykás, a rozmaring hajtások ropogósra sültek.