Pulyka egytálétel, rakottas krumplipüré alapon

Pulyka egytálétel, rakottas krumplipüré alapon

A hűtőszekrényt kinyitva megpillantottam egy pár adag magányosan maradt  krumplipürét, a mellé készült kacsadarabok már elfogytak.  Gondoltam újra értelmet adok az életének: nyomózsákba tettem, pulykamell darabokat, sajtot, paradicsomot, rozmaringot tettem rá, és zsupsz a sütőbe. Pillanatok alatt remek vacsora készült belőle. Készítsétek el ti is!

Hozzávalók:

300 g krumplipüré
200 g kockára vágott pulykamell
150 g Maasdamer sajt
150 g paradicsom
olívaolaj
néhány friss rozmaring hajtás
bors

Elkészítése:

Olívaolajon elősütöm a pulykamell kockákat. Sózom és borsozom.

A fűszeres krumplipürét nyomózsák segítségével fecskendezem a sütőserpenyő aljára.

Ráteszem az elősütött pulykamell darabokat.

Közé teszem a sajtkockákat, és a paradicsomcikkeket.

Néhány friss rozmaringhajtással tűzdelem meg. Már mehet is a sütőbe 180 fokon, 15-20 percre.

Szép aranybarnára sült a teteje. A pulykahús omlós, a krumplipüré lágy, a sajt ínycsiklandóan nyúlik, a paradicsom savanykás, a rozmaring hajtások ropogósra sültek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük