Csokoládé házilag, kókusz-kakaó fúzió

Csokoládé házilag, kókusz-kakaó fúzió

Abban az időszakban, amikor még a csokoládé hiánycikk vagy túl drága mulatság volt –  nem is volt ez olyan régen itt a keleti blokkban –  rengeteg megoldást találtak ki az emberek arra, hogy csokoládé ízű, állagú dolgot hozzanak létre. Jó példa erre az erdélyi házi csoki vagy a vajból, cukorból, kakaóporból főzött házi csokibevonatok, de jól emlékszünk még a növényi zsiradékkal készült ipari bevonómasszákra is, melyből a mikulások, csizmácskák, hóemberek, karácsonyfadíszek, angyalkák, nyuszikák, kis pipik készültek. Mi most egy olyan házi készítésű csokit mutatunk nektek, ami kókuszzsírból, kókuszvirág cukorból, kókusztejporból, kakaóporból kísérleteztünk ki. Tejmentes, kókuszalapú alternatívája a csokoládénak. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:

135 g kókuszzsír
100 g kókuszvirágcukor
100 g kókusztejpor
100 g kakaópor
1/4 vaníliarúd kikapart magja

Elkészítése:

Egy erőteljes turmixgépbe teszem a kókuszzsírt.

A vaníliarúd kikapart magvait is beledobom.

Beleszórom a kókuszvirág cukrot.

A kókusztejport is belekanalazom.

A kakaópor is a tégelybe kerül.

Enyhén sózom.

Alaposan összepörgetem. A turmixoláskor ügyelek arra, hogy az erőteljesen pörgő kések súrlódási energiája 45 foknál magasabbra ne emelje a csokoládém hőmérsékletét.

Nyomózsákokba teszem a csokoládét, és tetszőleges formákba fecskendezem.                                                                                                                      

Hűtőszekrénybe teszem a megtöltött formákat, néhány perc elteltével a csokialakzatok kifordíthatóak a szilikonformákból.  Íme a minitábla.   😉

Íme a sok csoki dínó. 🙂

Itt sorakoznak a minitáblák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük