Gombás Quiche gluténmentesen

Gombás Quiche gluténmentesen

A Quiche mint klasszikus francia finomság sokféle lehet, a mi általunk elkészített változat nem csak a gluténmentességében, hanem a töltelékében is eltér a francia móditol.. A hagymafélékkel lepirított gombát nem tejszínes tojással öntöttük fel, hanem burgonyás sajtkrémet készítettünk hozzá. A klasszikus ízvilág, és a krémesen lágy állag megőrzése fontos irányelv volt a gluténmentes, és kedvezőbb bekerülési értékkel bíró változatunk kikisérletezésénél. Igazán jól sikerült, akár az eredeti. Készítsétek el ti is!

Hozzávalók:

A tésztához:

125 g kukorica liszt
25 g rizsliszt
50 g gm lisztkeverék
25 g mandula liszt
1 db tojássárgája
60 g vaj
17 g víz
2 g só

A burgonyás sajtrémhez:

250 g héjában megsütött, megtisztított burgonya
200 g krémsajt
1,5  db tojás
50 g joghurt
15 g gluténmentes liszt

A hagymás gombához:

30 g olívaolaj
150 g hagyma
70 g póréhagyma
15 g fokhagyma
350 g csiperke gomba

frisen őrölt bors
friss kakukkfű
friss zsálya

Elkészítése:

Alufólia alatt, kevés sóval megsütöm a burgonyákat.

Megtisztítom a langyos krumplikat.

Egy dagasztóüstbe teszem a tészta alapanyagait.

Hozzáöntöm a hideg vizet.

Hamar homogénre dagasztom.

Az üstből kiveszem a tésztámat.

A sütőpapírral bélelt tortakarikámba nyomkodom a tésztát, megszurkálom villával, 180 fokon, 12 perc alatt elősütöm.

Turmixgépbe teszem a burgonyás sajtkrémem alapanyagait, és homogénre pörgetem.

Elkészítem a hagymás gombát. Kevés olívaolajat melegítek.

Rádobom a csíkokra vágott hagymát, és lepirítom.

Belepirítom a fokhagymát is.

A gombával is összepirítom.

Belecsipkedem a kakukkfüvet.

Enyhén belepirítom a karikára vágott póréhagymát is.

A frissen megvágott zsályalevél is belekerül.

Az elősütött tésztalapomra szedem a pirított hagymás gombát.

Ráöntöm a burgonyás sajtkrémet, összeforgatom, hogy egyenletesen oszoljanak el benne a gombadarabok.

Simára húzom a felszínét.

170 fokon, 20 percig sütöm, 160 fokon további 20 percig sütöm.

A tortakarikából kivéve kihűtöm a gombás pitémet. Óvatosan lehúzom az oldaláról a sütőpapírt.

Íme a szépséges gombás pitém.

Langyosan remekül szeletelhető.

Lágy, krémes állag, intenzív gombás ízzel. Alig vártuk hogy befalhassuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük