
A szilva alapú BBQ szósz, amit használtunk remekül feldobja a pulykamellet, enyhe füstössége valódi BBQ-s illatokat gerjeszt a konyhában. A sült érdekessége a „toll” forma, amelyet pulykamellbelsőből könnyűszerrel ki lehet alakítani. A köret pirított salátaszív, némi friss jalapeno és uborka, valamint lágy és krémes krumplipüré.
Hozzávalók:
1300 g pulykamellbelső
1 üveg Foolchili – A-fusion plum BBQ szósz
olaj
só
2 db jalapeno
2 db csemege uborka
8 db saláta szív
balzsamecet
Elkészítése:
A pulykamellbelső darabokat sózom.

Egy öntött vas edényben, kevés olajon körbepirítom.

Az edényt lefedem, majd 120 fokos sütőbe tolom a pulykát 3 órára. A húsnak olyan puhának kell lennie, hogy szinte magától szétesik.

Egy sütőpapírral borított sütőlemezre teszem át a húsdarabokat. Kézzel megnyomkodom, hogy a rostok mentén szétnyíljon.

Így érem el a „madártoll” formát.

Jól megkenem a BBQ szósszal.

200 fokos, légkeveréses sütőben néhány perc alatt rápirítom a szószt a húsra.

A jalapenot és az uborkát apró kockákra vágom.

A szívsalátákat félbe vágom, kevés olajon, serpenyőben kissé megpirítom a vágási felületüket. Magas hőmérsékleten dolgozom, nem hagyom megfonnyadni, és azonnal tálalom.

A BBQ pulykamellet ezúttal krumplipürével tálaltuk. Mellé pedig a pirított saláta szívek kerültek meglocsolva egy pici balzsamecettel, megszórva a jalapeno és uborka kockákkal.

És íme szendónak összepakolva:




