
Olyan silány minőségű tonhalkonzerveket árulnak mostanában, vagy ha igazán remek fajtát talál az ember, akkor meg az ára irreálisan magas, inkább elkészítjük magunknak. E döntés meghozatalában az is közrejátszott, hogy nagyon jó áron sikerült tonhalat találni. 😉 Íme az elkészítése és a recept. Olyan jól sikerült, hogy ajándékba is adtuk a családban.
Hozzávalók:
400 g tonhal
170+10g olívaolaj
3 g só
10 szem bors
2 kicsi babér
Elkészítése:
Nagy kockára vágom a tonhalfilét.

Sózom.

Átforgatom 10 g olívaolajjal.

Sütőpapírral fedett sütőlemezre teszem a tonhalkockákat. 200 fokos sütőben, 10 perc alatt elősütöm.

Még melegében a 200 ml-es üvegekbe teszem az elősütött tonhalkockákat.

Felöntöm 80 fokosra előmelegített olívaolajjal.

Beleteszem a babért és az egész borsot.

Lezárom az üvegeket. 98 fokos vízben tartom 40 percig, így sokáig eláll a polcon a konzervem.

