
Érdemes kipróbálni ezt a receptet, ha csöves kukoricát főzünk, hiszen így a főzővizet is felhasználhatjuk, esetleg az is előfordulhat, hogy néhány cső megmarad, amiket így remekül el lehet tüntetni. Ezúttal időben letiltottam W.-t az utolsó csövek elpusztításáról, így végre elkészülhetett ez a leves is. Szezonon kívül elkészíthető mirelitből vagy konzervből is. A fűszerezése talán szokatlan, de a pici babér és kömény különlegesebbé teszi ezt az egyszerű levest. A chili már-már kötelező egy jó kis kukorica krémlevesbe, frissítésnek pedig tejföl került bele. A pirított bacon kockák tették még élvezetsebbé a fogyasztását.
M.

Hozzávalók:
300 g főtt kukorica
20 g vaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g tejföl
800 g a kukorica főzővizéből
1 kis babérlevél
1 kis chili paprika
fél teáskanálnyi őrölt kömény
só
bors
200 g bacon
néhány levél oregánó
Elkészítése:
A kukoricaszemeket levágom a csövekről.

A hagymát és a fokhagymát is felkockázom.

Egy lábosban felmelegítem a vajat. Közepes lángon dolgozom, hogy a vaj ne égjen meg.

Beledobom a hagymát, fokhagymát, chilit és a babért.

Néhány perc múlva beleszórom a kukoricát.

Sózom, borsozom, és a köményt is hozzáadom.

Felöntöm a kukorica főzővizével.

Néhány percig főzöm, majd kiszedem belőle a babért, és a tejföllel együtt pürésítem.

Szitán átszűröm, átpasszírozom, hogy igazán krémes legyen. Forralok rajta még egyet, ha szükséges még ízesítem sóval, borssal.

A füstölt bacon kockákat megpirítom.

Igazán gyorsan elkészült a leves. Krémes és pikáns, remekül illik bele a ropogós bacon.

