Kacsaszárnytőből remek vendégváró fogások készíthetők gyorsan és olcsón. A kacsahúst finom ropogósra sütöttük, mellé egy enyhén csípős paradicsomos mártogatóst készítettünk.
M.
Hozzávalók:
10 db kacsaszárnytő
só
bors
5 db paradicsom
80 g paradicsompüré
3 teáskanál oregánó
1 teáskanál cukor
100 g koktélparadicsom (Mi most sárgát és fekete csíkosat használtunk.)
piri piri paprika
3 db újhagyma zöldje
só
bors
Elkészítése:
A kacsaszárnytöveket megsózom.
Borsozom.
170 fokos sütőben másfél órát sütöm alufólia alatt, majd a már megpuhult szárnyakat tovább sütöm 200 fokon. Ekkor már alufólia nélkül, és a hőlégkeverést is rákapcsolom, hogy jó ropogósak legyenek.
Amíg sül a hús, elkészítem a mártogatóst. A paradicsomokat félbe vágom, és pici olajon elkezdem pirítani. Sózom.
Borsozom.
Mindkét oldalának szép pirultnak kell lennie.
A paradicsomok héja ilyenkor már könnyen lehúzható egy csipesz segítségével.
A paradicsomokat átrakom egy edénybe.
Rúdmixerrel pürésítem.
Ha nem elég intenzív a paradicsom íze, akkor paradicsompürét is adok hozzá.
Beleszórom az oregánót.
Hozzáadom a cukrot.
A kétféle koktélparadicsomot cikkekre, a piri piri paprikát karikákra vágom.
A koktélparadicsomot a mártáshoz adom.
Belekerül a piri piri is.
Színesítem újhagyma zöldjével.
A kész mártogatóst tálkába szedem. Díszítem néhány cikk koktélparadicsommal és pár karika piri pirivel és újhagyma zöldjével.
A ropogósra sült kacsaszárnytöveket is elhelyezem a tányéron.
Annyira érthetően van leírva a recept a fázisfotókkal kiegészítve, hogy szinte lehetetlen, hogy valaki ne tudja sikeresen reprodukálni az ételt, ami egyébként egyszerűen nagyon jó 🙂 !
ez a blog kurva jó!
@dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ: Köszi 🙂
@Lipher Tamás: Köszi 🙂