
Kacsaszárnytőből remek vendégváró fogások készíthetők gyorsan és olcsón. A kacsahúst finom ropogósra sütöttük, mellé egy enyhén csípős paradicsomos mártogatóst készítettünk.
M.
Hozzávalók:
10 db kacsaszárnytő
só
bors
5 db paradicsom
80 g paradicsompüré
3 teáskanál oregánó
1 teáskanál cukor
100 g koktélparadicsom (Mi most sárgát és fekete csíkosat használtunk.)
piri piri paprika
3 db újhagyma zöldje
só
bors
Elkészítése:
A kacsaszárnytöveket megsózom.

Borsozom.

170 fokos sütőben másfél órát sütöm alufólia alatt, majd a már megpuhult szárnyakat tovább sütöm 200 fokon. Ekkor már alufólia nélkül, és a hőlégkeverést is rákapcsolom, hogy jó ropogósak legyenek.

Amíg sül a hús, elkészítem a mártogatóst. A paradicsomokat félbe vágom, és pici olajon elkezdem pirítani. Sózom.

Borsozom.

Mindkét oldalának szép pirultnak kell lennie.

A paradicsomok héja ilyenkor már könnyen lehúzható egy csipesz segítségével.

A paradicsomokat átrakom egy edénybe.

Rúdmixerrel pürésítem.

Ha nem elég intenzív a paradicsom íze, akkor paradicsompürét is adok hozzá.

Beleszórom az oregánót.

Hozzáadom a cukrot.

A kétféle koktélparadicsomot cikkekre, a piri piri paprikát karikákra vágom.

A koktélparadicsomot a mártáshoz adom.

Belekerül a piri piri is.

Színesítem újhagyma zöldjével.

A kész mártogatóst tálkába szedem. Díszítem néhány cikk koktélparadicsommal és pár karika piri pirivel és újhagyma zöldjével.

A ropogósra sült kacsaszárnytöveket is elhelyezem a tányéron.


            
                                        
                                        
                                        
Annyira érthetően van leírva a recept a fázisfotókkal kiegészítve, hogy szinte lehetetlen, hogy valaki ne tudja sikeresen reprodukálni az ételt, ami egyébként egyszerűen nagyon jó 🙂 !
ez a blog kurva jó!
@dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ: Köszi 🙂
@Lipher Tamás: Köszi 🙂