Ez a pulykás, ananászos szendvics nem egy szokványos darab. A pulykamellet vajban konfitáltuk, hogy fincsi szaftos legyen, de a végén le is pirítottuk, hogy ropogós részek is legyenek a szendvicsben. Az ananászos rész esetében nem kell egy gejl dologra gondolni, hiszen az ananásznak nagyon jól áll, ha sós irányba visszük el. Az édessége persze megmarad, de a só, tárkony és chili ellensúlyozza. Enyhén édeskés buciba raktuk a hozzávalókat némi majonézzel és salátával, kettőt rögtön befaltam belőle, tegyetek így Ti is.
Hozzávalók:
1000 g pulykamell
250 g sózott vaj
2 db babérlevél
3 db szegfűbors
2 db szegfűszeg
3 g fokhagymapehely
sumak
só
300 g ananász
1 db jalapeno
friss tárkony
Foolchili – trinidad scorpion moruga & 7 pot bubblegum yellow chili szósz
só
6 db bajor zsemle
majonéz
római saláta
Elkészítése:
A pulykamellet sózom és megszórom sumakkal.
Egy lábosban felolvasztom a sózott vajat.
Hozzáadom az ízesítőket. A babért.
Fokhagyma pelyhet.
Szegfűszeget és szegfűborost.
Mehet a vajba a pulykamell. Alufóliával lefedem, majd 110 fokos sütőbe tolom 3 órára.
Hagyom hűlni, majd kiveszem a húst a vajból.
A hús annyira puha, hogy már szeleteléskor darabjaira esik. Egy serpenyőbe szedek át a vajból, és rápirítok a pulykára.
Közben a fakanállal még kisebb darabokra szedem. Az a jó, ha vannak benne kisebb és pirultabb, illetve nagyobb és szaftosabb darabok is.
Az ananászt kis kockákra vágom, és átmelegítem egy serpenyőben.
Sózom.
Hozzáadom az apróra vágott jalapenot.
Adok hozzá pár csepp chili szószt. Ez a szósz brutál erős, de nagyon gyümölcsös is, így remekül passzol az ananászhoz.
Pár levélnyi tárkony is az ananászra kerül apróra vágva.
A bucit félbevágom, megkenem majonézzel az alját. Jöhet egy réteg saláta, rá az ananászos ragu.
Az ananászra kerül egy jó nagy adag pulykamell, majd a buci teteje, ami szintén meg van kenve vékonyan majonézzel.