Sous vide malaccomb vele sült babos káposztával

Sous vide malaccomb vele sült babos káposztával

01_malaccomb.jpg

A malachús kiválóan alkalmas arra, hogy nagyobb darabokban süssük. A zsenge, omlós húshoz hozzátartozik a bőr is, akár ropogós, akár puha. Kalóriadús, téli ételt sikerült belőle összehozni, a vele sült köret önálló ételként is megállná a helyét. A bab, a krumpli, a savanyú káposzta, a hagymafélék remek harmóniát alkotnak, a zellerzöld pedig egy picit frissíti a köretemet.

Hozzávalók:

1 db malaccomb (2500 g)
3000 g víz
210 g só

1300 g burgonya
500 g fejtett bab
500 g savanyú káposzta
300 g savanyított gyöngyhagyma
450 g vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
5 db babérlevél
1 csokor zellerzöld
őrölt kömény
bors

Elkészítése:

Íme a gyönyörűséges malaccomb.

02_malaccomb.jpg

A vízben feloldom a 210 g sót, ebbe teszem a combot. Hűtőszekrényben pihentetem 20 órán át. Ha ez letelt, 1 órára hideg vízbe teszem (ebbe már nem kerül só).

03_malaccomb.jpg

A hideg vízből kivett malacsonkát megtörölgetem és levákuumozom, 10 órát fog tölteni 74 fokos vízben. (Ha nem használom fel ezután azonnal, akkor jeges vízben gyorsan visszahűtöm és felhasználásig hűtőben tárolom.)

04_malaccomb.jpg

A babos káposzta alapanyagait előkészítem és a tepsiben összekeverem. 

05_malaccomb.jpg

A malacsonka bőrét két irányból bevagdosom, a zacskóban összegyűlt levet a tepsibe öntöm, remek ízt fog adni a babos káposztámnak. 

06_malaccomb.jpg

180 fokon, körülbelül 45-60 percig sütöm alufóliával lefedve. Ezután sózóm a malac bőrét, és alufólia nélkül, 200 fokon, légkeveréssel sütöm tovább a tepsi tartalmát. 

07_malaccomb.jpg

Szépen megpirult a malacka bőre. Ilyenkor kiszedem a tepsiből a húst, és csak a köretet sütöm tovább gyakran megkeverve, amíg minden összetevő megpuhul és egy kicsit meg is pirul.

08_malaccomb.jpg

A körethez adom a frissen vágott zellerzöldet, miután kiszedem a sütőből.

09_malaccomb.jpg

A malacsonka csülök részét vágtam le a tálaláshoz, ez a legfinomabb és leglátványosabb rész. 

10_malaccomb.jpg

Alig vártam, hogy letegyem a fényképezőgépet, kezembe vegyem a villát, a kést, és nekiessek.

11_malaccomb.jpg

2 thoughts on “Sous vide malaccomb vele sült babos káposztával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük