
Kevert tészta alkotja a kosárkát, ami szinte elronthatatlan, még gluténmentesen elkészítve sem jelent nehézséget, a szifonos habok is elég megbízhatóan tudják a dolgukat, kevés munkával remek eredményt produkálnak. Az epret nem főztem fel, így teljesen megőrizte az aromákat, ízeket. Szerintem így a legfinomabb. A friss gyümölcs a tetején tovább élénkíti az ízélményt. A szifonból a habot közvetlen a tálalás előtt érdemes a tortácskákba tölteni. A szifonban az epermassza elég jól eltartható, napokig friss marad, ha elfogy a tésztakosárka a tortácskához a szifonos eperkrém poharakba nyomva is remekül tálalható.
Hozzávalók:
a tortácskákhoz:
125 g vaj
42 g rizsliszt
42 g kukoricaliszt
42 g zabliszt
125 g porcukor
150 g tojás (3 db)
6 g sütőpor
1/2 citrom leve és héja
1 g vaníliapor
pici só
a krémhez:
400 g eper
140 g kristálycukor
400 g habtejszín
80 g Sosa Proespuma Cold
pici só
a tortácska tetejére:
eper
banán
málna
citromfű
Elkészítése:
Összekeverem a liszteket, a sütőport, a vaníliát és a sót.

A szoba hőmérsékletű vajat a habverőgép üstjébe dobom.

Hozzáadom a porcukor felét, majd kihabosítom.

Beleöntöm a tojássárgájákat, és tovább habosítom.

Belekeverem a száraz hozzávalókat.

Hozzádobom a reszelt citromhéjat és citromlevet is.

A tojásfehérjét felverem a porcukor másik felével, majd óvatosan összeforgatom az üst tartalmával. Készen is van a kevert tésztám.

A formákat leválasztóspray-vel kifújom.

A szilikonformákba fecskendezem a kevert tésztát.

Habkártyával enyhén homorúra húzom a masszát a formákban. 160 fokon, légkeveréses sütőben, 20 perc alatt készre sütöm.

A gyümölcstorta aljakat a formában hagyom kihűlni.

Elkészítem az epermasszát, amelyet a szifonba fogok önteni. Az epret alaposan leturmixolom a cukorral, nem lehetnek benne nagyobb darabok mert az eldugítja a szifont, az eldugult és nyomás alatt levő szifon felnyitása külön tortúra.

A tejszínt is hozzáöntöm az epervelőhöz.

A keverékhez öntöm a Sosa – Proespuma Cold port.

Az epermasszát kevés mozdulattal csomómentesre keverem, nem keverem sokáig, hogy ne kezdődjön meg a habosodás.

A masszát a szifonba öntöm, ráengedem a patront, használatig a hűtőszekrényben tartom.

A szifonra a csillagcsövet csavarom fel, és ezzel nyomom tele a mini gyümölcstortaformáimat.

A tetejét jól megrakom banánnal, eperrel, málnával, egy citromfű levélkét teszek a közepére.

Egy leheletnyi porcukorszórás hamvasításként, és kész is a gyönyörű gyümölcstortácska.


Klassz képek!