Nagyon kevés liszttel készült, lágy gnocchi, ropogós kéreggel, plusz egy kevés sült hagyma crispy a textúrajáték jegyében. A frissen vágott fűszerek és a juhtúró az élénk ízekért felelnek.
Hozzávalók:
800 g burgonya (pucolt, sült súly)
136 g liszt (bl55)
1 db M-es tojás
só
olívaolaj
150 g juhtúró
150 g tehéntúró
fél csokor petrezselyem
fél csokor kapor
sült hagymakockák
Elkészítése:
A megmosott krumplikat alufólia nélkül sütöm meg, így a puhulás mellet veszítenek egy keveset a víztartalmukból, ez jól jön majd a tészta állagának kialakulása szempontjából, így kevesebb lisztet vesz fel, lágyabb textúrát kapok.
160 fokon sütöm 60 percig, majd 250 fokon 15 percig. Amikor már kihűlt annyira, hogy meg tudom fogni, meghámozom.
Krumplinyomóval alaposan áttöröm, hagyom teljesen kihűlni, majd rászórom a friss fűszerek felét, sózom és borsozom.
Mehet hozzá a tojás.
Rászórom a lisztet.
Pár mozdulattal összeállítom a tésztát. Nem kell gyúrni, amint összeállt már kész is. A kisodort rudakat habkártyával vágom egyenletes darabokra.
Íme a szépséges gnocchi hadsereg.
Éppen csak gyöngyöző vízben megfőzöm a gnocchit. Az ilyen kevés lisztet tartalmazó gnocchi könnyen szétfő, de megéri vele bíbelődni, mert így olyan lágy lesz, mintha ott se lenne.
A megfőtt gnocchit kihűtöm, hogy könnyebb legyen megpirítani kevés olívaolajon.
Hozzámelegítem a túrót és a juhtúrót is.
Tálaláskor megszórom friss fűszerekkel és sült hagymakockákkal.
KÖZEPES méretű tojás, magyarul.
M-es… :/
Mi az a crispy? Kriszti akar lenni?
@antisocialnetwork: valószínűleg ropogós csak manapság így leírni olyan snassz.
csak szólok, hogy ez nem gnocchi, hanem dödölle…