Vega „brassói aprópecsenye”

Vega „brassói aprópecsenye”

A növényi eredetű „hús” kísérleteink részeként vettük listára a brassói aprópecsenyét, mint kedves húsételünket, lássuk hogyan boldogulunk vele vegán változatban. Nincsenek illúzióink, megközelíteni próbáljuk a brassói élményt és nem túlszárnyalni, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:

300 g növényi”hús”
500 g előfőzött burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál paradicsompüré
1 koktélparadicsom
50 g zöldségalaplé vagy víz
tápióka keményítő
frissen vágott petrezselyem
bors

Elkészítése:

Az előfőzött krumplit kockára vágom, kevés olívaolajon megpirítom.

Közben enyhén sózom.

Íme az ízletes, ropogós burgonya.

A növényi „húst” kockára vágom.

Ugyanabban a serpenyőben, amiben a krumplit pirítottam a „húskockák” minden oldalát megpirítom, majd kiszedem a serpenyőből.

Aranybarnára pirítom a hagymát, belepirítom a fokhagymát és a paradicsompürét is. Ezek igen fontos lépések, az ízeket a hús aromaanyagai nélkül kell brassóisra formálni.

Hozzápirítom a paradicsomot is.

Sózom, borsozom egy kevés zöldségalaplével felöntöm. Jó szaftosra szeretném csinálni, hogy lehessen tunkolni.

Leheletnyi tápiókakeményítővel sűrítek rajta egy picikét.

Óvatosan beleforgatom az elősütött nővényi „hús” kockáimat.

Már tálalhatok is, alulra kerül a ropogós krumpli, rá a brassói aprópecsenye, kovászos uborkával. A különbség nem volt észrevehetetlen, de ezen kompromisszumok tartanak minket fejlődésben, és talán majd hosszútávon az emberiség egészét. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük