M. sztrapacskát szeretett volna enni, én valami gombásra vágytam, a kompromisszum eredménye lett ez az étel.
W.
Hozzávalók:
400 g megpucolt krumpli
125 g rétesliszt
125 g finomliszt
2 db tojás
50 g (0,5 dl) víz
70 g füstölt szalonna
100 g juhtúró
60 g tejföl
150 g gomba (barna és fehér csiperkét használtunk)
100 g vöröshagyma
1 ág borsikafű
Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágom, és kipirítom, szűrő segítségével elválasztom a zsírjától. A szalonnapörcöt félreteszem.
Néhány evőkanál szalonnazsíron megpirítom az apró kockára vágott hagymát, hozzáadom a fokhagymát, és még egy kicsit pirítom.
Tekerek rá sót és borsot.
Beleöntöm a nagy cikkekre vágott gombát, és hagyom, hogy kicsit összeessen, piruljon.
A megpirult gombára kerül a borsikafű. Így kora tavasszal még a téli fagyok nyomai láthatóak szegénykén.
Vizet forralok, amit megsózok.
Lereszelem a krumplit.
Hozzáadom a kétféle lisztet, a tojásokat és a sót.
Hozzáöntöm a vizet, és elkeverem.
Beleszaggatom a krumplis nokedli tésztát a forrásban lévő vízbe, néha belekeverek szaggatás közben is, ne ragadjanak össze.
Ha megfőtt feljön a víz tetejére a galuska.
Leszűröm.
Néhány kanál szalonnazsíron lepirítom a megfőtt nokedlit.
Magas hőmérsékleten dolgozz, hogy piruljon és ne száradjon!
Tálaláskor rákerül a juhtúró, a gomba, a tejföl, a szalonnapörc.
Frissítésként tettünk rá vékony karikára vágott újhagyma zöldjét.
És dísznek egy medvehagymavirágot.
nagyon guszta…medvehagymával a tetején…
Köszönjük 🙂