Gombás sztrapacska

Gombás sztrapacska

19_gombas_sztapacska.jpg
M. sztrapacskát szeretett volna enni, én valami gombásra vágytam, a kompromisszum eredménye lett ez az étel.
W.

Hozzávalók:

400 g megpucolt krumpli
125 g rétesliszt
125 g finomliszt
2 db tojás
50 g (0,5 dl) víz
70 g füstölt szalonna
100 g juhtúró
60 g tejföl
150 g gomba (barna és fehér csiperkét használtunk)
100 g vöröshagyma
1 ág borsikafű

 

Elkészítése:

A szalonnát apró kockára vágom, és kipirítom, szűrő segítségével elválasztom a zsírjától. A szalonnapörcöt félreteszem.
13_gombas_sztapacska.jpg
Néhány evőkanál szalonnazsíron megpirítom az apró kockára vágott hagymát, hozzáadom a fokhagymát, és még egy kicsit pirítom.
1_gombas_sztrapacska.jpg
Tekerek rá sót és borsot.
2_gombas_sztrapacska.jpg
Beleöntöm a nagy cikkekre vágott gombát, és hagyom, hogy kicsit összeessen, piruljon.
3_gombas_sztrapacska.jpg
A megpirult gombára kerül a borsikafű. Így kora tavasszal még a téli fagyok nyomai láthatóak szegénykén.
4_gombas_sztrapacska.jpg
Vizet forralok, amit megsózok.

9_gombas_sztapacska.jpg

Lereszelem a krumplit.
5_gombas_sztapacska.jpg
Hozzáadom a kétféle lisztet, a tojásokat és a sót.
6_gombas_sztapacska.jpg
Hozzáöntöm a vizet, és elkeverem.
7_gombas_sztapacska.jpg
Beleszaggatom a krumplis nokedli tésztát a forrásban lévő vízbe, néha belekeverek szaggatás közben is, ne ragadjanak össze. 
10_gombas_sztapacska.jpg
Ha megfőtt feljön a víz tetejére a galuska.
11_gombas_sztapacska.jpg
Leszűröm.
12_gombas_sztapacska.jpg
Néhány kanál szalonnazsíron lepirítom a megfőtt nokedlit. 
14_gombas_sztapacska.jpg
Magas hőmérsékleten dolgozz, hogy piruljon és ne száradjon!
16_gombas_sztapacska.jpg
Tálaláskor rákerül a juhtúró, a gomba, a tejföl, a szalonnapörc.
18_gombas_sztapacska.jpg
Frissítésként tettünk rá vékony karikára vágott újhagyma zöldjét. 
17_gombas_sztapacska.jpg
És dísznek egy medvehagymavirágot.
20_gombas_sztapacska.jpg

2 thoughts on “Gombás sztrapacska

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük