Afrikai harcsa karfiollal és chilis magvakkal

Afrikai harcsa karfiollal és chilis magvakkal

00_harcsa_karfiol.jpg

A lágy karfiolpüré, az omlós, lédús hal, a ropogós kesudió és mandula a karakteres csípősségükkel, a friss madársaláta, a madársóska, a petrezselyem remek összhangot alkot a tányéron. 

Hozzávalók:

A chilis magvakhoz:

50 g blansírozott mandula
50 g kesudió
1 teáskanálnyi Foolchili – füstös t.s moruga szósz

A karfiol püréhez:

1100 g karfiol (tisztított súly)
80 g mascarpone
80 g tejföl (20%)
fél lime leve
szerecsendió

A harcsához:

4 szelet afrikai harcsa filéből
olívaolaj
fél lime leve

bors

A tálaláshoz:

madársaláta
madársóska levelek és virágok
fodros petrezselyem

Elkészítése:

A kesudiót és a mandulát 160 fokos, légkeveréses sütőben enyhén megpirítom.

01_harcsa_karfiol.jpg

Teszek rá egy teáskanálnyit a chiliszószból, összeforgatom vele. A sütőt leveszem 100 fok légkeverésre, kitámasztom az ajtaját, így szárítom rá a szószt a magvakra.

02_harcsa_karfiol.jpg

A karfiolt megtisztítom, leveleit, torzsáját levágom. Mivel pürésítve lesz, így teljesen mindegy, hogy hogyan darabolom.

03_harcsa_karfiol.jpg

Enyhén sós, szerecsendiós vízben megfőzöm. 

04_harcsa_karfiol.jpg

A karfiolt leszűröm, és turmixolom a tejföllel és mascarponéval.

05_harcsa_karfiol.jpg

Reszelek bele még egy kis szerecsendiót.

06_harcsa_karfiol.jpg

Egy kis sót is elbír még.

07_harcsa_karfiol.jpg

Legvégül belefacsarom a fél lime levét.

08_harcsa_karfiol.jpg

A harcsaszeleteket sózom, borsozom. Egy serpenyőbe öntök egy nagyon kevés olívaolajat, teszek rá egy méretre vágott sütőpapír darabot. A papírra is öntök egy kevés olajat. Így sütöm, forró serpenyőben a halat.

09_harcsa_karfiol.jpg

Amikor az egyik oldal megpirult, megfordítom és ráfacsarom fél lime levét.

10_harcsa_karfiol.jpg

Tálaláskor a püré kerül alulra, rá a hal. Körbeszórom a magvakat. Egy marék madársalátát is elhelyezek a tányéron. A dekoráció madársóska és fodros petrezselyem.

11_harcsa_karfiol.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük