
Idén elég sok fajta jalapenot ültettünk, az óriás termést hozótól, a fekete termést hozón át, a fehér termést hozóig. Fermentálni, ecetesen eltenni, mártásokba, ragukba belefőzni, nyersen fogyasztani is szoktuk. Most eljött az ideje hogy megtöltsük és bepanírozzuk. A juhtúró markáns íze, a szintén karakteres sült sonkával jól egészíti ki ez enyhén csípős paprikafajtát. Az extrán ropogós panko morzsaréteg teszi igazán élvezetessé a fogyasztását.

Hozzávalók:
10-12 db jalapeno
100 g feketeerdei sonka
100 g juhtúró
100 g gouda
a panírozáshoz:
finomliszt
tojás
panko morzsa
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A sonkaszeleteket két papírréteg közé teszem, és egy másik tepsit teszek rá, 180 fokon ropogósra sütöm.

Így nem kunkorodik fel, szép egyenletesen sül meg teljesen vízmentesre.

A jalapenjokat a termésvállnál vágom el, így könnyedén ki tudom szedni a magokat és az ereket. A töltés után vissza tudom rá illeszteni a kocsányt a csészerésszel.

Összekeverem a reszelt goudát, a juhtúrót és az összeaprított, sült feketeerdei sonkát. Kész is a töltelék.

Jól megnyomom a tölteléket, véletlenül se maradjon üreges a paprikám.

Visszaillesztem a csészerészt, és fogpiszkálóval odatűzöm.

Enyhén sózott, pár mozdulattal felvert egész tojásba mártom azokat.

Ezután lisztbe forgatom.

Ismét egy tojásréteg kerül rá.

Ezután egy pankomorzsa réteggel zárul a folyamat.

170 fokos olajban készre sütöm, papíron lecsepegtetem, és már tálalhatok is.

Remekül néz ki kettévágva is. A pankopanír ropog ahogy kell, a paprika átmelegedett ám nem vesztette el a rességét, a sajtos, sonkás töltelék langyosan lágy, egy snidlinges, joghurtos mártogatóst készítettem mellé.

