Kókuszos csirkemell currys krumplipürével

Kókuszos csirkemell currys krumplipürével

12_kokuszos_csirke.jpg

Rántott hús és krumplipüré egy kicsit másképp.  A csirkemell ropogós, édeskés bundát kapott, amit a csípős, picit savanykás krumplipüré egészít ki. Egy picit egészségesebb, mint a klasszik, hiszen lisztmentes és olajmentes, sőt a krumplipüré is „light”, hiszen a vaj kimaradt belőle.

M. 

Hozzávalók:

500 g csirkemell
100 g kókuszliszt
3 tojás
200 g kókuszreszelék
3-4 evőkanál kókuszzsír

bors

600 g krumpli (meghámozva)
5 evőkanál kefír
1 teáskanál curry pasta

metélőhagyma

Elkészítése:

A krumplit meghámozom, felkockázom, és sós vízben megfőzöm.

1_kokuszos_csirke.jpg

A csirkemellet felszeletelem. Sózom, és borsozom.

2_kokuszos_csirke.jpg

A szeleteket kókuszlisztben megforgatom.

3_kokuszos_csirke.jpg

Majd a tojás következik.

4_kokuszos_csirke.jpg

Végül a kókuszreszelékben hempergetem meg.

5_kokuszos_csirke.jpg

Hmm, nagyon csinik lettek.

6_kokuszos_csirke.jpg

Ha megfőtt a krumpli, leszűröm. Hozzáadom a curry pasztát.

7_kokuszos_csirke.jpg

Hozzákanalazom a kefírt.

8_kokuszos_csirke.jpg

Elkészítem a krumplipürét.

9_kokuszos_csirke.jpg

Egy serpenyőben kókuszzsírt melegítek.

10_kokuszos_csirke.jpg

Aranybarnára sütöm a csirkét. Fontos, hogy a zsír ne legyen túl forró, mert a kókuszreszelék hamar meg tud égni.

11_kokuszos_csirke.jpg

Kevés metélőhagymával frissítem a tányért.

13_kokuszos_csirke.jpg

3 thoughts on “Kókuszos csirkemell currys krumplipürével

  1. Általában mindenféle magot felhasználok a panírozáshoz: tökmag, szotyi, dió, mandula, mogyoró, szezám, len, chia, fenyő, sőt, a zabpelyhet, sajtot, krumplit is jobban szeretjük, mint a hagyományos zsemlemorzsát. Viszont a kókuszreszelékről még nem hallottam, eszembe nem jutott volna sosem, legközelebb kipróbálom. 🙂

Hozzászólás a(z) medali (törölt) bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük