Rántott hús és krumplipüré egy kicsit másképp. A csirkemell ropogós, édeskés bundát kapott, amit a csípős, picit savanykás krumplipüré egészít ki. Egy picit egészségesebb, mint a klasszik, hiszen lisztmentes és olajmentes, sőt a krumplipüré is „light”, hiszen a vaj kimaradt belőle.
M.
Hozzávalók:
500 g csirkemell
100 g kókuszliszt
3 tojás
200 g kókuszreszelék
3-4 evőkanál kókuszzsír
só
bors
600 g krumpli (meghámozva)
5 evőkanál kefír
1 teáskanál curry pasta
só
metélőhagyma
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, felkockázom, és sós vízben megfőzöm.
A csirkemellet felszeletelem. Sózom, és borsozom.
A szeleteket kókuszlisztben megforgatom.
Majd a tojás következik.
Végül a kókuszreszelékben hempergetem meg.
Hmm, nagyon csinik lettek.
Ha megfőtt a krumpli, leszűröm. Hozzáadom a curry pasztát.
Hozzákanalazom a kefírt.
Elkészítem a krumplipürét.
Egy serpenyőben kókuszzsírt melegítek.
Aranybarnára sütöm a csirkét. Fontos, hogy a zsír ne legyen túl forró, mert a kókuszreszelék hamar meg tud égni.
Kevés metélőhagymával frissítem a tányért.
Kokuszreszelekes csirke… nagyon jol hangzik, koszonom az otletet 🙂
Általában mindenféle magot felhasználok a panírozáshoz: tökmag, szotyi, dió, mandula, mogyoró, szezám, len, chia, fenyő, sőt, a zabpelyhet, sajtot, krumplit is jobban szeretjük, mint a hagyományos zsemlemorzsát. Viszont a kókuszreszelékről még nem hallottam, eszembe nem jutott volna sosem, legközelebb kipróbálom. 🙂
@medali: Köszönjük a dícséretet.