
Rántott hús és krumplipüré egy kicsit másképp. A csirkemell ropogós, édeskés bundát kapott, amit a csípős, picit savanykás krumplipüré egészít ki. Egy picit egészségesebb, mint a klasszik, hiszen lisztmentes és olajmentes, sőt a krumplipüré is „light”, hiszen a vaj kimaradt belőle.
M.
Hozzávalók:
500 g csirkemell
100 g kókuszliszt
3 tojás
200 g kókuszreszelék
3-4 evőkanál kókuszzsír
só
bors
600 g krumpli (meghámozva)
5 evőkanál kefír
1 teáskanál curry pasta
só
metélőhagyma
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, felkockázom, és sós vízben megfőzöm.

A csirkemellet felszeletelem. Sózom, és borsozom.

A szeleteket kókuszlisztben megforgatom.

Majd a tojás következik.

Végül a kókuszreszelékben hempergetem meg.

Hmm, nagyon csinik lettek.

Ha megfőtt a krumpli, leszűröm. Hozzáadom a curry pasztát.

Hozzákanalazom a kefírt.

Elkészítem a krumplipürét.

Egy serpenyőben kókuszzsírt melegítek.

Aranybarnára sütöm a csirkét. Fontos, hogy a zsír ne legyen túl forró, mert a kókuszreszelék hamar meg tud égni.

Kevés metélőhagymával frissítem a tányért.


Kokuszreszelekes csirke… nagyon jol hangzik, koszonom az otletet 🙂
Általában mindenféle magot felhasználok a panírozáshoz: tökmag, szotyi, dió, mandula, mogyoró, szezám, len, chia, fenyő, sőt, a zabpelyhet, sajtot, krumplit is jobban szeretjük, mint a hagyományos zsemlemorzsát. Viszont a kókuszreszelékről még nem hallottam, eszembe nem jutott volna sosem, legközelebb kipróbálom. 🙂
@medali: Köszönjük a dícséretet.